Search
  • Devaughn Meuwissen

Groei je LinkedIn bedrijfspagina met je eigen netwerk

Updated: Dec 9, 2019Na een tijdje weg te zijn, is de mogelijkheid voor paginabeheerders terug gekomen om mensen van hun netwerk uit te nodigen om de bedrijfspagina te volgen.


LinkedIn volg pagina mogelijkheid

Deze mogelijkheid was enkele jaren geleden beschikbaar maar was verwijderd vanwege spam, toen was het terug geïntroduceerd als een optie in mei 2019 maar werd deze daarna weer verwijderd. Nu is de optie officieel terug komen en zou deze niet meer weggaan zodat paginabeheerders terug hun netwerk kunnen gebruiken om mensen uit te nodigen.Top mogelijkheid toch? Of leidt het tot overmatige spam uitnodigen van meerdere LinkedIn pagina’s waar je geen interesse in hebt.


Om te beginnen zijn er enkele restricties om de overenthousiaste uitnodigingen te limiteren.

Om te beginnen, het kan enkel gebruikt worden door de bedrijfspagina beheerders, en je zou natuurlijk aannemen dat deze genoeg zichtbaarheid hebben om niet te gaan spammen.


Waarschijnlijk dan toch.


Toen het was uitgerold in mei, had LinkedIn enkele vereisten bij het gebruik hiervan:

  • Enkel bedrijfspagina beheerders met minder dan 500 connecties hebben de mogelijkheid om al hun connecties uit te nodigen via een “Selecteer alle” optie. Beheerders met meer dan 500 connecties moeten manueel selecteren wie ze willen uitnodigen

  • Enkel bedrijfspagina’s met minder dan 100,000 volgers kunnen mensen uitnodigen om de pagina te volgen via de optie.

  • Als een beheerder minder dan 3 connecties heeft dan is de optie niet beschikbaar.

  • Er kan enkel één uitnodiging worden verstuurd naar een persoon.


Nieuwe "restricties" zijn:

  • Pagina beheerders kunnen enkel 50 mensen uitnodigen per sessie. Dus heb je geen mogelijkheid om je connecties te gaan spammen met uitnodigingen op te volgen.

  • LinkedIn leden hebben de mogelijkheid om de optie om uitgenodigd te worden voor het volgen van pagina uit te zetten via hun netwerkinstellingen.


Met deze restricties in plaats, kan ervoor gezorgd worden dat er efficiënt gebruikt kan worden gemaakt van de optie en het is een andere manier om je LinkedIn bedrijfspagina volgers basis te laten groeien. We adviseren uiteraard om deze mogelijkheid met een bepaalde voorzichtigheid te gebruiken en in een doelgerichte manier.

LinkedIn heeft momenteel nog geen officieel statement over de optie vrijgelaten of dergelijk, en dat kan met een bepaalde reden plaatsvinden. Om uiteraard potentiële spammers te vermijden.


Maar puntje bij paaltje, deze mogelijkheid is een ideale mogelijkheid voor je LinkedIn. Als je het wilt toepassen, zorg er eerst voor dat je relevante content deelt met je publiek. Geef je netwerk een reden om de pagina te volgen.

Adres
Markt 14
6211CJ MAASTRICHT
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon